Jadłospis
Jadłospis od dnia 01.12.2025 do 05.12.2025 r.
I Śniadanie | II Śniadanie | Obiad | |
Poniedziałek 01.12.25 | |||
Płatki orkiszowe z mlekiem, chleb z masłem ekstra, serek almette, rzodkiewka
Alergeny: gluten, mleko | Herbata z cytryną, bułka kajzerka z masłem ekstra, kiełbasa krakowska na rukoli, ogórek zielony
Alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne | Grochowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny) na wędzonce, naleśniki z dżemem, kompot truskawkowy, banan
Alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jajka | |
Wtorek 02.12.25 | |||
Lemoniada (wyrób własny), chleb razowy z masłem ekstra, jajecznica ze szczypiorkiem
Alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka | Kawa z mlekiem, chleb z masłem ekstra, pasta z łososia, ogórek kiszony talerz owoców (melon, mandarynka), maślanka
Alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryby | Pomidorowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny), ziemniaki, kotlet schabowy panierowany, buraczki zasmażane, kompot z wiśni
Alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jajka | |
Środa 03.12.25 | |||
Kasza manna na mleku, angielka z masłem ekstra i miodem, talerz owoców (banan, kiwi)
Alergeny: gluten, mleko | Herbata owocowa, stół szwedzki : pieczywo ciemne, pieczywo jasne, masło ekstra, szynka drobiowa, kabanos, pasta z ciecierzycy, sałata, pomidor, rzodkiewka, kiełki
Alergeny: gluten,mleko i produkty pochodne | Porowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny), kasza bulgur, pulpety drobiowe w sosie koperkowym, bukiet warzyw, kompot z porzeczek
Alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler | |
Czwartek 04.12.25 | |||
Herbata miętowa, bułka grahamka z masłem ekstra, ser żółty, papryka
Alergeny: gluten, mleko | Kakao, chleb z masłem ekstra, szynka na sałacie, talerz warzyw (marchewka, ogórek zielony, kalarepa), jogurcik
Alergeny: gluten, mleko | Barszcz ukraiński zabielany (wywar mięsno-warzywny), ziemniaki, ryba pieczona w warzywach, surówka z kapusty czerwonej, kompot z truskawek
Alergeny: gluten, mleko | |
Piątek 05.12.25 | |||
Makaron literki na mleku, angielka z masłem ekstra, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka
Alergeny: gluten, mleko | Jogurt owocowy (wyrób własny), wafle ryżowe, talerz owoców (banan, jabłko
Alergeny: gluten, mleko | Neapolitańska z makaronem, kluski śląskie z mięsem, surówka z kiszonej kapusty, kompot z malin
Alergeny: gluten, mleko | |
Jadłospis ułożył: Zofia Rojek – kucharka Zatwierdził: dyr. Małgorzata Augustyniak Krzysztof Jarmuszewski - specjalista
